Forventes på lager: 22-08-2019
Alle Kategorier som dette produkt er en del af
Alle Kategorier som dette produkt er en del af
Hvad vil det sige at være menneske? Svend Brinkmann giver svar på dette spørgsmål ved at fortælle historien om den unge, introverte Andreas, der tager på dannelsesrejse gennem Europa.
På sin rejse bliver drengen klogere på, hvad mennesket er for et væsen – både på godt og ondt. Han møder mennesker undervejs, som gør ham klogere på livet, men han bliver også stimuleret af at stå ansigt til ansigt med berømte værker fra Europas kunst- og kulturhistorie, der fortæller noget om, hvem vi er som mennesker. Med på turen medbringer han et manuskript, som introducerer ham og læseren til seks måder at iagttage mennesket på: det biologiske menneske: Homo sapiens, det fornuftige: Homo rationalis, det følsomme: Homo sentimentalis, det sociale: Homo socius, fremtidens menneske: Homo futuris, og det troende menneske: Homo religiosus. Brinkmann fremhæver ikke specifikt ét af disse perspektiver, men viser, at de alle er nødvendige for at begribe mennesket i sin helhed.
Med udgangspunkt i disse menneskebilleder præsenteres Andreas – og læseren med ham – for de store filosoffer og videnskabsfolk i den europæiske kulturhistorie. Læseren – ung eller gammel – får en lettilgængelig introduktion til den europæiske filosofi og til Brinkmanns egne tanker om, hvad det er at være menneske.
Svend Brinkmann er tilbage med en ny bog, der giver læseren, i alle aldersgrupper, en lettilgængelig introduktion til europæisk filosofi, samt gør læseren klogere på, hvad et menneske er.
I bogen følger man den unge, introverte Andreas på dannelsesrejse gennem Europa. Med sig har han et manuskript, der introducerer seks måder at iagttage mennesket på. Der er det biologiske menneske: Homo sapiens, det troende menneske: Homo religiosus, det sociale: Homo socius, det fornuftige: Homo rationalis, det følsomme: Homo sentimentalis, samt fremtidens menneske: Homo futuris. I følge Brinkmann er alle seks perspektiver vigtige for at forstå mennesket i sin helhed.
Undervejs ser Andreas også berømte værker fra Europas kultur- og kunsthistorie, der bidrager til fortællingen om, hvem mennesket er, og han møder en masse forskellige mennesker, der er med til at gøre ham klogere på livet. Samtidig præsenteres både læseren og Andreas igennem bogen for de store videnskabsfolk og filosoffer i den europæiske kulturhistorie.
Tidligere har Svend Brinkmann udgivet Stå fast om at gøre op med tidens udviklingstrang, Ståsteder om eksistentielle holdepunkter der giver livet mening, Gå glip om værdien af at lære at nøjes og en bog om sorg med Det sørgende dyr.
Derudover har Brinkmann udgivet flere bøger i forskellige samarbejder. Blandt andet bogen Det, du ikke forstår, gør dig klogere i samarbejde med Tor Nørretranders og Rane Willerslev.